top of page
  • Denisa Sciortino

Pusa od žirafy a jiné zážitky

„Vy už byste na ty zoo mohli psát recenze,“ prohlásila nedávno moje kamarádka Pája. Je to tak. O víkendech vymetáme zoologické zahrady. „Není divu, máte malé děti,“ řekne si většina lidí. Pravdou je, že jsme v zoo byli pečení vaření i dávno před narozením našich potomků. Důkazem je i členství v místní zoo, které nám zmíněná kamarádka pořídila jako svatební dar.



Brevard zoo v naší pomyslné sbírce zoologických zahrad vyniká. Ne velikostně, ale zážitkově. Zoologické zahrady na Floridě jsou často zároveň zahradami botanickými. Já už jsem ve věku, kdy dokážu ocenit i flóru, a proto se na nemalé části mých fotek vyjímají exotické květiny a desítky druhů palem.



V této zoo si nejde nevšimnout nápaditě navržených výběhů. Třeba opice a jiní chlupáči se prohánějí drátěnými tunely, zatímco návštěvníci je můžou pozorovat zezdola, a dokonce i seshora, protože tunely jsou tu i pro lidi, a mezi palmami jsou dokonce natažené visuté mosty pro zákazníky lanového centra. Vydří výběh je v podstatě takový malý přírodní akvapark. Lemuři mají vlastní ostrov, kolem kterého můžete jezdit na kajaku!



Na děti tu čeká ještě možnost drbání lamích kožíšků, jízda vláčkem, krmení žiraf (olíznutí černým jazykem berte jako bonus) nebo koupaliště umístěné hned vedle akvária, aby měli rejnoci a rybí obři pěkný výhled. A že jsou pěkně zvědaví!


Ať je vám 5 nebo 95, z Brevard zoo budete odcházet nadšení.




Sledovat mě můžete i na Facebooku nebo Instagramu.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page